Minister VS bekent schuld

Henry Cisneros, een voormalige minister van Huisvesting in de regering-Clinton, heeft gisteren erkend dat hij gelogen heeft tegen de FBI. In ruil voor die bekentenis ziet de onafhankelijke aanklager die de zaak ruim vier jaar onderzocht heeft, David Barrett, af van een proces. Cisneros (52) betaalt 10.000 dollar boete. Hij loog begin 1993, toen hij kandidaat was voor een post in de eerste regering-Clinton, tegenover de FBI dat hij een voormalige minnares 2.500 dollar per maand had betaald, terwijl het in totaal om een kwart miljoen ging. Cisneros houdt vol dat hij niet gechanteerd werd. Hij is nu de hoogste baas van het Spaanstalige televisiestation Univision. Zijn voormalige minares, Linda Jones, heeft de aanklager bandjes met heimelijk opgenomen telefoongesprekken met Cisneros gegeven.