Malpensa vervangt vliegveld Linate

De nieuwe luchthaven Malpensa bij Milaan neemt voor 1 januari alle vluchten van de oude luchthaven Linate over. Alleen de vluchten tussen Rome en Milaan blijft Alitalia vanaf Linate verzorgen. Met het nieuwe tijdschema zijn de Italianen afgestapt van hun voornemen Malpensa al vanaf eind oktober het merendeel van de vluchten te laten afhandelen. De Italiaanse staatssecretaris van transport Luca Danese heeft het nieuwe schema gisteren bekendgemaakt.

Door de alliantie met Alitalia zal Malpensa voor KLM naast Schiphol een tweede thuishaven worden. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben zich de afgelopen periode verzet tegen overheveling van hun vluchten naar Malpensa. De nieuwe luchthaven ligt veel verder van Milaan dan Linate en heeft bovendien nog geen spoorverbinding met de stad. (AFP,KRF)