Jongen (12) verdacht van doodslag op man

De 12-jarige jongen uit Gouda die wordt vastgehouden wegens verdenking van doodslag op de 41-jarige ex-vriend van zijn moeder, heeft bekend de man vrijdagavond met een mes in de nek te hebben gestoken, waarna deze overleed.

De man blijkt eerder al zes maanden te hebben vastgezeten wegens geweldsdelicten tegen de vrouw. Hij heeft onder andere geprobeerd de vrouw te wurgen.

De moeder en haar vriend kregen vrijdagavond ruzie in de woning van de moeder aan de Snoystraat in Gouda. De man was kwaad geworden toen de vrouw later thuis kwam dan was afgesproken. Hij zou haar hebben opgehaald en de vrouw vervolgens uit de auto het huis in hebben geschopt. De twist mondde uit in een schermutseling, waarbij de jongen de man met een aardappelschilmesje in de nek stak. De man overleed een half uur later aan zijn verwondingen in een ziekenhuis.

Het 15-jarige zusje wordt ook verdacht, maar zij is maandag na verhoor vrijgelaten. De 33-jarige moeder is zaterdag op vrije voeten gesteld.

Het Haagse openbaar ministerie leidt de jongen volgende week donderdag opnieuw voor aan de kinderrechter. Dan wordt beslist of de bewaring wordt omgezet in een voorlopige hechtenis.