Hilton-groep VS neemt Promus over

De Amerikaanse Hilton-hotel-groep neemt de hotelketen Promus over voor een bedrag 4 miljard dollar (8,4 miljard gulden). Door deze overname ontstaat een van de grootste hotelketens ter wereld met 1700 hotels, 290.000 bedden en 85.000 werknemers. Hilton, dat zijn hoofdkantoor heeft in het Californische Beverly Hills, heeft de transactie gisterenm bekendgemaakt. De Amerikaanse Hilton-groep heeft alleen hotels in de Verenigde Staten. De Britse Hilton-groep, die een commerciële alliantie met de Amerikanen heeft, voert de naam Hilton in de rest van de wereld.

Hilton is in de Verenigde Staten niet alleen bekend door zijn zakenhotels, maar ook door namen als het Waldorf Astoria in New York. Hilton heeft in de Verenigde Staten 275 hotels. Met Promus voegt Hilton een reeks minder exclusieve hotels aan het concern toe. Het Amerikaanse Promus heeft verspreid over de hele wereld 1400 hotels, waarvan duizend in franchise geëxploiteerd worden. Promus voert het beheer over hotelketens als Doubletree, Embassy Suites en Hampton Inn. De overname van Promus moet eind van dit jaar zijn beslag krijgen. Beide hotelconcerns hopen in het eerste jaar van de overname 55 miljoen dollar te bezuinigen. (Reuters)