Gamma wil van interieurproducten af

Textielproducent Gamma Holding wil van zijn interieurproducten af. Net als vorig jaar voldeed de divisie die gordijnen, behang en tapijt maakt niet aan de verwachtingen van het bedrijf. De omzet van het onderdeel daalde in de eerste zes maanden van dit jaar tot 266 miljoen gulden, 10 procent minder dan vorig jaar. De totale nettowinst van Gamma Holding kwam over het eerste semester desondanks bijna 20 procent hoger uit op 46 miljoen gulden.

De omzet steeg met 30 procent naar 1.145 miljoen gulden. Deze stijging is volgens Gamma vooral toe te schrijven aan het begin dit jaar overgenomen Duitse Verseidag AG. Als deze nieuwe aanwinst niet in de cijfers wordt meegenomen, vertoont de omzet juist een lichte daling met 2 procent. Behalve de interieurproducten deden ook de exotische stoffen het slechter dan vorig jaar. De sector zag een omzetdaling van 6 procent. De overname van Verseidag joeg het bedrijf extra op kosten. De financieringslasten leverden een negatief lasten-batensaldo op van 13 miljoen gulden. (ANP)