Cap Gemini boekt forse winststijging

Automatiseringsbedrijf Cap Gemini heeft een uitstekend eerste halfjaar achter de rug. De winst over de eerste zes maanden steeg met bijna 35 procent tot 42,8 miljoen euro (94,1 miljoen gulden). De stijging van het bedrijfsresultaat was een fractie minder. De omzet groeide met ruim 20 procent naar 310,3 miljoen euro (682 miljoen gulden).

De marktomstandigheden voor Cap Gemini waren de afgelopen tijd uitstekend. De vraag naar diensten voor de komende millenniumwisseling namen af, maar activiteiten gerelateerd aan e-commerce (elektronische handel) en Internet worden steeds belangrijker. Cap Gemini heeft wel problemen op de arbeidsmarkt. Het is lastig om net afgestudeerde jongeren aan te trekken, zegt de directie.

Cap Gemini NV is onlangs vrijwel helemaal ingelijfd door het Franse Cap Gemini SA, dat nu bijna 94 procent van de aandelen in handen heeft. Cap Gemini SA haalde in de eerste helft van 1999 een nettowinst van 878 miljoen Franse francs (292 miljoen gulden), bijna een verdubbeling ten opzichte van de eerste zes maanden van 1998. (ANP)