Amnestie voor 12 Puerto-Ricanen

Twaalf Puerto-Ricaanse nationalisten die in Amerikaanse gevangenissen zitten, accepteren een aanbod van president Clinton voor strafvermindering. Clinton deed dat aanbod volgens critici omdat hij de 1,3 miljoen Puerto-Ricanen in de staat New York gunstig wilde stemmen. Zij zijn electoraal van belang voor zijn vrouw, die er campagne voert voor een senaatszetel. Toen de kritiek op het besluit aanzwol, riep Hillary Clinton haar man op om het aanbod in te trekken. Het Witte Huis liet gisteren weten dat twaalf van de zestien nationalisten die strafvermindering is aangeboden, instemmen met de voorwaarden: het afzweren van geweld en het afzien van politieke activiteiten. Twee zullen daar naar verwachting niet mee instemmen, twee anderen hebben nog tot vrijdagmiddag de tijd om te reageren.