Ahold populairste werkgever

Levensmiddelenconcern Ahold is de populairste werkgever onder de lezers van Intermediair Weekblad. Twee van de drie ondervraagde academici en hbo'ers wil bij Albert Heijn werken. Voor een baan bij een gemeente of provincie is veel minder belangstelling. De ministeries daarentegen zijn wel in trek. Bijna de helft van de ondervraagden wil er wel werken.

De Intermediair-lezers roemen Ahold om het stimulerend management, de gezonde financiële positie van het bedrijf, de open en informele cultuur, de kwaliteit van de producten en de externe communicatie. Ook het adviesbureau BCG en KLM liggen goed in de markt.

In de top-10 van favoriete werkgevers is geen enkele bank of verzekeraar te vinden. Van de financiële dienstverleners scoort de ING Groep het best: 41 procent van de ondervraagden wil er wel een baan.

Het is vooral de cultuur bij ABN Amro die de ondervraagden kopschuw maakt, stelt Intermediair. Twee op de drie respondenten menen te weten dat er geen open en informele cultuur heerst bij de bank. En dat schrikt af.

De Nederlandse Spoorwegen kampen met een nog groter imagoprobleem dan de overheid. Slechts 10 procent van de lezers wil wel bij het spoor werken. De ondervraagden twijfelen aan de financiële positie van het bedrijf. Kritiek is er ook op de dienstverlening en de externe communicatie. (ANP)