Acht jaar cel en tbs voor doden discoganger

De rechtbank in Arnhem heeft gisteren de 30-jarige G.Z. uit Breda wegens doodslag en poging tot doodslag veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar plus tbs met dwangverpleging. Ook moet Z. ruim 13.000 gulden betalen aan de familie van een van zijn slachtoffers. Op 20 september 1998 schoot Z. midden in de stampvolle Arnhemse discotheek La Parranda de 25-jarige Donovan van Rooyen dood. Tegen Z. was zes jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Z. trok zijn pistool nadat het slachtoffer hem een kopstoot had gegeven. Dat gebeurde na een woordenwisseling tussen beide mannen. Het slachtoffer overleed nog diezelfde nacht. In mei 1998 schoot Z. op de parkeerplaats van de Apeldoornse disco Multidance op een 21-jarige man uit Deventer. De man overleefde de schietpartij. Z. haalde toen de trekker over omdat het slachtoffer een opmerking maakte over zijn moeder. (ANP)