Website voor kinderboeken

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) wil een permanente Internetsite over kinderboeken maken. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek is er tot 1 december een tijdelijke site ingericht (www.kinderboekenweek.nl). Voor het voortzetten van de site ontbreekt het de Stichting echter nog aan geld, aldus CPNB-directeur Henk Kraima. Het CPNB oriënteert zich momenteel op mogelijke geldschieters.

Op de tijdelijke site kunnen kinderen informatie krijgen over de prijzen van de Kinderjury en over honderden auteurs, onder wie winnaars van Gouden Griffels en Penselen. Het thema van de 45ste Kinderboekenweek, die duurt van 6 tot en met 16 oktober, is `Van apenstaartje tot apenkooi – verhalen over school.' Het Kinderboekenweekgeschenk heet Bikkels, en werd geschreven door Carry Slee. (ANP)