Vodafone en Bell praten over netwerk

De Britse mobiele telecomgigant Vodafone AirTouch en het Amerikaanse telecomconcern Bell Atlantic praten over samenvoeging van hun mobiele netwerken in de Verenigde Staten. Dat hebben de Britten gisteren bevestigd. Eind augustus verschenen hierover al berichten in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

De relaties tussen de twee concerns leken begin dit jaar nog vertroebeld door de overnameslag om AirTouch Communications. Die werd uiteindelijk voor 56 miljard dollar gewonnen door Vodafone. De activiteiten zouden evenwel goed op elkaar aansluiten, omdat de Britten vooral in het westen van de VS actief zijn. Omgekeerd geldt dat in het oosten voor Bell Atlantic. De geruchten kwamen op gang nadat de topman van Vodafone, Chris Gent veel te zien in samenwerking met Bell Atlantic. (KRF)