NS-loketten 2

De NS wil alle kaartverkoop via automaten gaan doen (NRC Handelsblad, 24 augustus). Zelfs al worden de huidige gecompliceerde, uiterst klant-onvriendelijke kaartjesautomaten vervangen door apparaten met een beter `human interface', dan nog blijft er het sociale probleem, dat de NS blijkbaar nog steeds niet onderkend heeft. Op diverse stations is mij opgevallen dat bij de kaartjesautomaten groepen jongeren rondhangen. Is een `oud opaatje' niet snel genoeg met zijn geld, dan snaait een van die snelle jongens het weg en maakt zich uit de voeten. De eerste keer dat ik er het slachtoffer van was ben ik aangifte gaan doen bij de politie. Na de hondse, kleinerende, lompe, onbeschofte behandeling door die agenten laat ik dat voortaan uit mijn hoofd. Daarom zegt de politie dat dit soort misdrijven weinig voorkomt. Maar de intimiderende, bedreigende werking die van die rondhangende jongeren uitgaat, is de hoofdreden van de weerstand tegen de opheffing van de loketten door NS.

    • H. van den Berge