Wellink niet tegen bankenfusies

Directeur A. Wellink van De Nederlandsche Bank heeft geen principiële bezwaren tegen verdere bankfusies in ons land. Hij zei dit afgelopen weekeinde voor Business Nieuws Radio. De Nederlandsche Bank is toezichthouder op de Nederlandse banken.

De Nederlandsche Bank zal bij fusievoorstellen kijken naar dominantie, maar dat is volgens Wellink niet de enige maatstaf. ,,Als je de concentratie gaat meten aan de Nederlandse markt, ben je misschien met de verkeerde maatstaf bezig.''

Tachtig procent van de bankenmarkt in Nederland is in handen van de vier of vijf grootste banken. Maar dat is voor Wellink geen reden om een veto over verdere fusies uit te spreken.

Wellink zei bij Business Nieuws Radio dat hij ook niets heeft tegen overnames van Nederlandse banken door buitenlandse banken. (ANP)