Verleukingskuur

Terug van vakantie kennisgenomen van de verleukingskuur die de Nederlandse pers heeft ondergaan. Ineens drong zich de vraag op: hoe hebben we al die tijd kranten kunnen pruimen zonder magazines en pikante details uit het liefdesleven van ons koningshuis? Aarzeling maakte plaats voor euforie bij het lezen van de Volkskrant: uitstekende keuze om vier grote foto's van Alex' nieuwste op de voorpagina te plaatsen.

Tot ik de volgende dag de baas van het ochtendblad op de tv hoorde verdedigen dat Alex' verhouding met Maxima `een serieuze zaak' was en dat zijn krant `misschien wel iets te ver was doorgeschoten'. Niks serieuze zaak! Niks te ver doorgeschoten! Geef nu gewoon toe dat dagbladen een antwoord proberen te vinden op ontlezing, Internet en NS-stations.

Dit is een fragment uit `De Draad', de dagelijkse column van Tom Rooduijn op de www.nrc.nl

    • Tom Rooduijn