Schoten in Rotterdam, twee doden

Bij een schietpartij op de Heemraadssingel, in het centrum van Rotterdam, zijn zaterdagavond kort na zes uur twee mensen om het leven gekomen. Drie personen raakten gewond.

De Rotterdamse politie zegt dat ze nog niet op de hoogte is van de juiste toedracht noch van het motief, maar dat er sprake lijkt van een afrekening in het criminele circuit. Ooggetuigen bevestigen dat laatste. Ze melden dat de schutter vanuit een auto met een jachtgeweer kogels afvuurde op een aantal passanten. Na de eerste kogelregen zou de auto met de schutter achteruit zijn gereden, waarna een nieuw salvo volgde.

De politie vermoedt dat er niet één, maar twee auto's bij de schietpartij waren betrokken. Een betrokken auto is leeg aangetroffen in de wijk Coolhaven. In de omgeving van de wagen is een aantal vuurwapens gevonden.

Na het schieten hebben ooggetuigen gezien dat een schutter een wapen in de singel heeft gegooid. Duikers hebben het wapen nog niet teruggevonden.

De identiteit van de slachtoffers is, op één van de twee doden na, bekend bij de politie. Allen zijn Rotterdammers van Turkse afkomst. Eén van de gewonden ligt met ernstig letsel in het Dijkzigtziekenhuis, de andere twee (licht)gewonden zijn naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht.

De politie heeft inmiddels een zogenoemde Recherche Assistentie Groep (RAG) geformeerd. Deze twintig mensen tellende groep gaat het misdrijf onderzoeken.