Lot Daewoo in handen van banken

Het lot van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Daewoo is voor het merendeel in handen gelegd van de Zuid-Koreaanse banken. Van de twaalf dochterbedrijven, die een herstructureringsprogramma ondergaan, blijven alleen de autodivisie (Daewoo Motor) en de handelsactiviteiten (Daewoo Corp.) zelfstandig. De overige tien komen onder controle van de banken.

De Zuid-Koreaanse financiële autoriteiten hebben vandaag hiertoe in samenspraak met de banken besloten. Daewoo kampt met een schuldenlast van meer dan 100 miljard gulden.

Het ooit na Samsung grootste conglomeraat in Zuid-Korea kwam daardoor in juli in acute betalingsproblemen. Voor de tien dochterbedrijven die in handen vallen van de banken, wordt een koper gezocht. Daaronder vallen onder meer de telecom-, de elektronica- en financieringsactiviteiten. (KRF)