Van Poppel soepel voor Van Moorsel

Wielrenster Leontien van Moorsel en de bondscoach van de vrouwenploeg, Jean-Paul van Poppel hebben gisteren een ,,verhelderend'' gesprek gehad over ontstane irritaties.

Tot ergernis van Van Moorsel meldde Van Poppel onlangs dat de renster zich wat meer op internationale wedstrijden zou moeten concentreren. De veelvoudig wereldkampioene pareerde de kritiek door woensdag met overmacht de nationale titel tijdrijden te prolongeren.

Hoewel Van Moorsel bij de NK in Markelo liet weten niets voor de wereldtitelstrijd op de weg te voelen, heeft Van Poppel haar toch in zijn selectie opgenomen. ,,Ze mag van mij op het laatste moment beslissen'', liet de bondscoach weten.

Tien dagen voor het begin van de wereldkampioenschappen reist Van Moorsel naar Italië. ,,We zullen dan het parkoers verkennen. Qua zwaarte ziet ze het nu niet zitten. Tien dagen daarna wacht ook de WK baan. Maar misschien valt het mee als we er zijn en besluit ze alsnog te starten'', zei Van Moorsels ploegleider en echtgenoot Michael Zijlaard gisteren.

Van Moorsel verdedigt in oktober in het Noord-Italiaanse Treviso haar wereldtitel tijdrijden. Voor dit onderdeel selecteerde Van Poppel verder Mirjam Melchers, tweede bij de NK, en Chantal Beltman. De drie vrouwen vult hij voor de weg aan met Arenda Grimberg, Elsbeth Vink en Ghita Beltman. De laatste renster komt van de Greeneryploeg.

Met het oog op de Olympische Spelen hebben Van Moorsel en Van Poppel afgesproken na het seizoen te praten over de invulling van het programma voor het olympische jaar. Ook baancoach Peter Pieters voegt zich bij dit gesprek.

De WK-selectie. Weg: Elsbeth Vink, Mirjam Melchers, Arenda Grimberg, Ghita en Chantal Beltman en Leontien van Moorsel.

Tijdrit: Van Moorsel, Melchers en Chantal Beltman. (ANP)