Party in Jobsveem afgeblazen

De MTC-dance party (3.000 gasten) waarmee het Jobsveem aan de Rotterdamse Sint Jobshaven vanavond als partycentrum in gebruik zou worden genomen, gaat niet door. Burgemeester Opstelten heeft de aangevraagde vergunning geweigerd omdat er te weinig tijd was om maatregelen te nemen om de openbare orde te garanderen. Wegens het Wereldhavenfestival en de voetbalwedstrijd Nederland-Belgie heeft de politie het te druk.

Met het verbod komt de gemeente ook tegemoet aan de bezwaren van de bewoners van het op honderd meter gelegen appartementengebouw De Herder, die overlast vrezen van de massale dansfeesten die in het voormalige veem zullen worden gehouden. Een kort geding dat de bewoners tegen de gemeente hadden aangespannen, werd vrijdag aangehouden in afwachting van overleg met de gemeente.