Herstel fondsen in augustus

De over het algemeen slechte rendementen van de beleggingsfondsen over de maand juli werden in de maand augustus gecorrigeerd. In alle groepen werden over het algemeen positieve resultaten geboekt.

`Wereldwijde' en `Amerikaanse' fondsen scoorden wat het rendement over de maand augustus betreft bescheiden; `Europese' en `Nederlandse' fondsen deden het voor het eerst sinds vele maanden beter.

De MSCI-index voor de beleggingsfondsen, die wereldwijd in aandelen beleggen kwam uit op een bescheiden 1,0. Alle fondsen versloegen de index. Het beste resultaat was voor Van Lancot global equity met 5,5. Het Ohra aandelenfonds blijft het klassement van deze groep aanvoeren. Rolinco heeft de positie van Robeco in het klassement overgenomen.

De index van de fondsen die in Amerikaanse aandelen beleggen behaalde een resultaat van 0,5. In deze groep werden zowel positieve als negatieve resultaten over de afgelopen maand behaald.

Bij de fondsen die in Nederlandse aandelen beleggen scoorde de index 3,7. Het RGZelfselect Nederland fonds en Hollands Bezit overtroffen de index ruim met 7,0 en 6,5.