Dow Corning boekt verlies

De Amerikaanse siliconenfabrikant Dow Corning heeft in afgelopen jaar een omzet gemaakt van 2,57 miljard dollar (5,4 miljard gulden), 3 procent minder dan in 1997. Het concern boekte een nettoverlies van 595 miljoen dollar. Dat cijfer is inclusief een buitengewone voorziening van 1,27 miljard dollar (802 miljoen dollar na belasting). Deze was uitgetrokken voor financiering van een reorganisatie om faillissement te voorkomen en voor de schikking van claims door vrouwen die klachten hadden over siliconen borstimplantaten. Exclusief de voorziening zou Dow Corning een winst geboekt hebben van 207 miljoen dollar, 31 procent minder dan een jaar eerder. In de eerste helft van dit jaar stagneerde omzet op 1,28 miljard dollar. De nettowinst daalde met 53 procent tot 47 miljoen dollar ten opzichte van een jaar eerder. (Redactie Economie)