Amerikanen worden rijk met Internet

Van de 40 rijkste Amerikanen onder de 40 zijn de meesten miljonair of zelfs miljardair geworden dankzij Internet, zo blijkt uit een ranglijst die het Amerikaanse blad Forbes heeft gepubliceerd.

Van de top-10 hebben 9 een bedrijf opgericht dat via Internet zaken doet. De rijkste van hen is Jeff Bezos (35 jaar), die met zijn boeken-, video- en cd-handel en veilinghuis Amazon.com 5,7 miljard dollar (11,7 miljard gulden) heeft vergaard. Winst maakt zijn bedrijf nog niet, maar dat kan beleggers niet deren. De beurswaarde van Amazon.com is al vele malen groter dan de gerenommeerde Amerikaanse boekhandel Barnes & Noble.

Toch moeten de Internetters de eerste plaats aan zich laten voorbijgaan. De 34-jarige Michael Dell, mislukt op de collegeschool, heeft tot dusver een kapitaaltje van liefst 21,5 miljard dollar vergaard. Hij is de oprichter van het successvolle computermerk Dell. Wel doet Dell nu voor een groot deel zaken Internet. (ANP)