Winst Detron helft hoger

Telecommunicatiebedrijf Detron profiteert van het toenemende gebruik van Internet. In de eerste zes maanden van dit jaar boekte de onderneming uit Zaltbommel een winst 7,5 miljoen gulden, bijna 50 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 110 miljoen naar 195 miljoen gulden. Voor heel 1999 verwacht Detron een winststijging van 20 tot 30 procent.

Het resultaat is in de genoemde periode sterker ontwikkeld dan verwacht, stelt Detron. Nagenoeg alle bedrijfsonderdelen droegen bij aan de groei. Het telecombedrijf ontwerpt, bouwt, test en onderhoudt onder meer telecommunicatienetwerken. De divisie Public Networks is goed voor bijna de helft van de omzet. Daar zorgde de groeiende internetmarkt voor een sterke stijging van de capaciteitsvraag. (ANP)