Werknemer op Internet aan banden

Werkgevers kunnen opgelucht ademhalen. Software-importeur WinRoute komt met software om Internetgebruik van werknemers te beperken.

Met het programma WinRoute Pro kan een beperkt aantal sites (Internetpagina's) worden ingesteld die werknemers kunnen raadplegen. Daarnaast is het mogelijk een tijdslimiet te programmeren. Verder biedt het programma volgens de importeur bescherming tegen computerkrakers. ,,Vooral ondernemers kunnen nu eindelijk het Internet veilig en effectief gebruiken als bron van informatie'', aldus WinRoute.

Werkgevers dreigen inkomsten te derven door surfende werknemers op het wereldwijde web. De vrees bestaat dat het personeel tijdens werktijd te veel bezig is met andere dingen, waardoor ze voor het bedrijf minder geld in het laatje brengen. In Groot-Brittannië werd twee maanden geleden een vrouw ontslagen omdat zij onder werktijd in enkele dagen ongeveer 150 keer het net raadpleegde om een vakantie te boeken. (ANP)