Wereldnieuws

SPECIAAL VOOR JOU – Monica Lewinksy, voorheen niet te beroerd om haar `vriendinnen' uitgebreid op de hoogte te stellen van haar seksuele escapades met de Amerikaanse president, vindt het maar ,,moeilijk om te praten'' over haar pogingen om af te vallen. ,,Het is een erg persoonlijke zaak'', zo luidt de verklaring van de voormalige stagiaire van het Witte Huis. Toch maakte ze deze week bekend begeleid te worden door een professioneel afslankbedrijf, Jenny Craig Inc. Hoeveel ze wil afvallen, vertelde ze er niet bij. Volgens een woordvoerder van Jenny Craig Inc. wordt Lewinksy niet betaald om hun dieetmethode te promoten.

Maar om geld hoeft Lewinsky zich geen zorgen te maken. Nu al huurt ze een appartement in een duur complex in New York (een eenkamerappartement kost er minstens 3.800 dollar) en als haar nieuwste project gaat lopen, is ze helemaal binnen. Zeventig tot honderddertig dollar kosten de handtasjes met het label `Made specially for you by Monica' die zij ontwierp en onder meer via Internet verkoopt (therealmonicainc.com). Het ontwerpen van de tasjes heeft Lewinsky, zo vertelt ze op haar site, ,,geholpen de meest ondraaglijke tijd van mijn leven aan te kunnen.'' Ze doelt hiermee op de affaire-Clinton. Per verkocht tasje gaat wel maar liefst één dollar naar goede doelen, want Lewinsky is ,,dankbaar voor de steun'' die ze van mensen in haar omgeving heeft gekregen en ,,wil daarvoor iets terugdoen''. In de Amerikaanse versie van het tijdschrift Marie Claire kondigde ze aan ook van plan te zijn een eigen lippenstiftlijn op te zetten.

ROCKEN – ,,Het is veel zenuwslopender in je eentje, maar je hoeft in ieder geval niet je excuses aan te bieden aan drie anderen als het misgaat'', aldus Melanie Chrisholm van de Spice Girls tegen fans op de officiële Spice Girls-site. Sporty Spice wil bewijzen dat ze meer kan dan pop en wilde het niet houden bij dat ene optreden van vorige week. Ze maakte daarom een plaat, Northern Star, die ze in november werelwijd gaat promoten. Op de plaat staan ruige en r&b-achtige nummers. Volgens Mel C is haar soloproject geen bedreiging voor de Spice Girls. ,,Ik ben nog steeds door en door Sporty Spice'', zei ze. En: ,,Ik vind het geweldig om met de Spice Girls te zijn, maar zij weten ook dat ik soms wil rocken.'' Victoria Beckham-Addams is de enige Spice Girl die nog niet zonder de andere girls een plaat heeft opgenomen. Baby Spice Emma Bunton houdt zich momenteel bezig met de dance-act Tin Tin Out.

DETAILS – Eindelijk zijn details bekend rond de scheidingszaak Hall-Jagger. Althans, aldus showbizzpersbureau Wenn. Volgens het persbureau ontvangt Jerry Hall ruim 32 miljoen gulden van Mick Jagger met wie ze 22 jaar samen was. Bovendien mag zij in het zestien miljoen dollar kostende huis in Londen blijven wonen. Tot haar vijfenzestigste weliswaar, daarna moet ze iets anders zoeken. Het vermogen van de Stones-zanger wordt geschat op zo'n half miljard gulden.

VERSLAVING – Ook de zaak rond Oliver Stone lijkt rond. Hij moet een afkickprogramma volgen om van zijn drankgebruik en drugsprobleem (lees: het gebruik van softdrugs) af te komen. Eerder dit jaar werd Stone gesnapt toen hij dronken achter het stuur zat en hasj bij zich had. Wanneer de regisseur het programma met succes binnen drie jaar afrondt, wordt de aanklacht van het strafblad verwijderd. Persbureau AFP meldt nog dat de regisseur een geldboete en een beperking van zijn rijbevoegdheid gekregen. Hij mag alleen achter het stuur zitten als hij naar zijn werk of naar de verslavingstherapie gaat.

OPPAS – Peter Graf (61) is deze week in het geheim hertrouwd met een voormalig oppas van zijn dochter, tennister Steffi Graf, zo meldt Bild am Sonntag. Hij kende haar sinds haar elfde. De nu 41-jarige Britta neemt de plaats in van Heide (57), van wie Peter Graf vijf maanden geleden scheidde. Peter Graf is sinds een jaar uit de gevangenis, waar hij twee jaar doorbracht wegens belastingontduiking. Hij had in 1990 een veelbesproken affaire met een toplessmodel.

Samenstelling: Lukas Keijser