We gaan naar zee!

Voor de meesten is de vakantie alweer voorbij, maar bij de Kinderpagina komen de vakantieverhalen nu pas echt binnen. Hele klassen hebben ons geschreven, zoals groep 6/7/8 van De Kring in Driebergen, klas 3-4 van de Vrije School in Zeeland en groepen 6 en 7 van de Speel- en Werkhoeve in Bodegraven. Dank jullie wel allemaal.

Waar zijn de Kinderpagina-lezers dit jaar naar toe geweest? Naar Frankrijk, Spanje, Luxemburg en Maleisië, maar het vaakst nog gewoon naar Nederland, het mooiste vakantieland van de wereld. De meeste kinderen gingen kamperen. Er is gekanood, geskelterd, gepara-sailed en gediscodanst. Er zijn boomhutten en dammen gebouwd. Het allerliefst liggen jullie de hele dag in de zee of in het zwembad.

Op vakantie kun je goed vrienden maken, zoals Hellen de Groot ook gelukt is, in Spanje. Het afscheid was verdrietig. ,,Ik ben de laatste dag met mijn vriendin uit eten geweest, ze heette Nikki. Ik ging met de bus weg, ze begon te huilen, ik huilde in de bus. We zijn nu penvriendinnen.''

Bijna alle verhalen zijn positief, jullie hebben het leuk gehad. Alleen Maijkel Hartman heeft veel te mopperen: ,,Alles was verschrikkelijk saai. In het zwembad waren geen glijbanen en duikplanken. Je mocht niet duiken, je mocht geen zwemband mee, je mocht geen bommetje maken. In de speeltuin was de glijbaan niet glad.''

Het enige gedicht kwam van Johannes van de Vrije School in Zeeland. Het heet `Zee in zicht'.

We gaan naar zee,

Holee! Holee! Holee!

Lekker zwemmen, lekker springen!

Holee! Holee! Holee!

We gaan weer naar de zee!