Van Gogh op PAN

Een doek van Vincent van Gogh is een van de belangrijkste kunstobjecten die worden aangeboden op de komende kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam. De beurs wordt van 26 september tot en met 3 oktober gehouden in de RAI Parkhal. Er doen 110 handelaren aan mee, van wie tien uit België.

Het schilderij van Van Gogh wordt voor 6 miljoen gulden aangeboden door kunsthandel Noortman uit Maastricht. Het stelt het Bois de Boulogne voor in Parijs met wandelaars, kinderen en op de achtergrond rode daken van huizen tegen een blauwe lucht. Van Gogh schilderde het in 1886, toen hij nog maar net in Parijs was aangekomen waar zijn broer Theo een kunsthandel dreef. Het doek is niet gesigneerd, maar volgens René de Jong van Noortman is er geen twijfel aan de echtheid: ,,het is signed all over'.

Het doek is een van de duurste stukken die ooit op de PAN zijn aangeboden. Het is afkomstig van een Japanse privé-collectie. Het Van Gogh Museum heeft nog geen belangstelling voor het doek getoond.