Personeel vleesbedrijf dreigt met acties

Bij het vleesverwerkende bedrijf Beusmeat in Leek dreigt een conflict over de invoering van de CAO uit te lopen op acties van het personeel. De directie krijgt tot zondagavond 24.00 uur de tijd om alsnog tegemoet te komen aan de eisen van de werknemers, zo meldde FNV Bondgenoten gisteren. De 200 werknemers willen dat de invoering van de 36-urige werkweek uiterlijk 1 april 2000 plaatsvindt. De directie staat een geleidelijke invoering voor in drie jaar, waarbij de werknemers 9,3 procent van hun loon moeten inleveren. Dat vinden de werknemers te veel, 4,5 procent is voor hen het maximum. Beusmeat verwerkt vlees uit varkenskoppen en viel tot voor kort niet onder de CAO voor vleesverwerkende bedrijf. Bij de laatste CAO is echter vastgesteld dat ook zogenoemde koppenpelbedrijven als Beusmeat er wel onder vallen. (ANP)