Omslag Microsoft

De Amerikaanse softwarefabrikant Microsoft heeft Richard Belluzzo aangesteld om leiding te gaan geven aan de internet-activiteiten van het bedrijf. Microsoft geeft daarmee gehoor aan de kritiek dat het bedrijf het wereldwijde web nog niet serieus genoeg neemt. Critici hebben er lang op gewezen dat andere bedrijven veel meer en sneller toegewijd waren aan het internet dan 's werelds grootste softwarefabrikant. Die kritiek werd extra versterkt door de twijfels van Microsoft-topman Bill Gates. Die liet tot halverwege jaren negentig steeds weten sceptisch te staan tegenover de mogelijkheden van het nieuwe medium.

Microsoft heeft met de benoeming van Belluzzo echter een duidelijke omslag gemaakt.

Het bedrijf beschikt nu over een aantal succesvolle internetactiviteiten zoals het MSN-portaal, de toegangspoort tot vele andere websites en de Hotmail, de gratis e-maildienst. Bovendien heeft het zich dit jaar gemanifesteerd als een investeerder in kabelbedrijven. Microsoft denkt nu mee te kunnen doen aan de expansie van internet, vooral via de kabel. (ANP)