Libregts wacht op salaris Nigerianen

Thijs Libregts, bondscoach van Nigeria, wacht thuis in Rotterdam op achterstallig salaris van de Nigeriaanse voetbalbond. Zolang hij niets ontvangt, zal de Nederlander zijn werk niet hervatten.

Berichten over een door de bond gesteld ultimatum, waarbij Libregts ontslagen zou worden als hij niet naar Nigeria zou terugkeren, doet de coach af als onzin. ,,Er is mij helemaal geen ultimatum gesteld. Dat komt allemaal uit de kranten. Via de kranten wordt daar gecommuniceerd.''

De communicatie tussen Libregts en de bond is evenmin goed, erkent de trainer. ,,Die is gebrekkig. Ik heb de bond vier brieven geschreven, waarin ik vroeg om uitbetaling van mijn salaris.'' Toen antwoord uitbleef, vertrok Libregts 19 augustus naar Nederland. ,,En daar kreeg ik 1 september plotseling een brief van de Nigeriaanse bond. Dat ze niet bang worden van mijn bedreigingen en dat ze van plan zijn mijn salaris en gemaakte onkosten uit te betalen.''

Maar `van plan zijn' is nog iets anders dan doen. ,,Daarom blijf ik wachten. Als ze de salarissen over juli en augustus en de onkosten van eerder dit jaar hebben betaald, kijken we verder. Of ik nog met Nigeria verder kan? Ik weet het niet, dat zien we dan wel weer.''

Libregts begon in oktober vorig jaar als technisch adviseur van de Nigeriaanse voetbalbond.. In april werd hem gevraagd de Nigeriaanse ploeg tot 21 jaar te coachen, nadat het bondsbestuur de Nigeriaanse coach had ontslagen. Libregts heeft een contract tot 2002.

Nigeria bevindt zich momenteel in dezelfde situatie als Nederland, dat het EK samen met België organiseert. Nigeria is met Ghana organisator van de Africa Cup begin volgend jaar en hoeft zich daardoor niet te kwalificeren. ,,We spelen dus alleen vriendschappelijke wedstrijden. Deze maand zouden nog twee op de kalender staan, maar die zijn nooit officieel bevestigd'', zei Libregts. Als de Nigeriaanse bond zijn salaris niet overmaakt, zal de oud-coach van Excelsior de ploeg niet leiden.