Groei in België

De economie in België zal volgend jaar met ongeveer 2,5 procent groeien. Dat heeft de Belgische minister van Financiën Didier Reynders voorspeld in een interview met de krant La Libre Belgique.

De Nationale Bank van België heeft recent de groeiraming voor dit jaar naar beneden bijgesteld van 1,9 procent naar 1,6 procent, vooral als gevlg van de negatieve effecten van de dioxinecrisis op de landbouwsector.

Naar schatting kosten die de schatkist 25 miljard Belgische frank. Maar volgens Reynders blijft de algemene economische situatie in België gezond omdat de ontwikkelingen in de andere sectoren de verliezen in de landbouw compenseren. Reynders merkte verder in het interview in de krant op dat in de komende twee jaar voor in totaal 80 miljard frank aan belastingverlaging is voorzien. In België was eind augustus 12,7 procent van de beroepsbevolking werkloos, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van Arbeid die gisteren naar buiten werden gebracht. Het aantal mensen dat in augustus als werkzoekend stond ingeschreven bedroeg 433.019. (ANP)