Dynamo Open Air van Mierlo naar Tilburg

Het hardrockfestival Dynamo Open Air gaat van Mierlo naar Tilburg. Dit zegt de Tilburgse wethouder van cultuur W. van Herwijnen. Organisator Mojo Concerts wil weg uit Mierlo omdat de organisatie ontevreden is over het festivalterrein.

Mierlo was dit jaar voor het eerst gastheer voor het festival dat jaarlijks 50.000 bezoekers trekt. Het werd jarenlang gehouden op de vliegbasis Eindhoven. Hier moest het wijken voor woningbouw.

De gemeente Tilburg moet nog overeenstemming bereiken met de andere eigenaren van de grond waarop het festival wordt gehouden. Dit zijn de gemeente Loon op Zand en enkele particulieren. Ook moet er nog overleg volgen met de politie over de inzet van agenten tijdens Dynamo.

Het festival wordt dit jaar niet gehouden tijdens de pinksterdagen maar met Hemelvaart. Dit gebeurt omdat er tijdens de pinksterdagen onvoldoende politie beschikbaar is vanwege het EK-voetbal.

Volgens directeur R. Trommelen van organisator Mojo Concerts hoeft alleen nog een contract te worden getekend tussen de gemeente Tilburg en de organisatie. Volgens hem is het voor 90 procent zeker dat het festival in Tilburg wordt gehouden. (ANP)