Appelsap versus seks

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Bijna all the president's women hebben tegenwoordig een eigen website, waar ze uit de school klappen over hun affaires met Clinton. Gennifer Flowers - `the most dangerous woman of America', zoals in grote letters op haar site staat - vertelt hoe je een rijke man aan de haak slaat, nodigt bezoekers uit deel te nemen aan haar mailinglijst en biedt een bandje te koop aan met haar minnegesprekken met de president (www.genniferflowers.com).

De minder bekende Dolly Kyle Browning onthult op deardolly.com enkele intieme details over haar relatie met Clinton (die hij overigens nooit heeft bevestigd), in de hoop dat zoveel mogelijk mensen haar boek Purposes of the heart kopen. De proloog is gratis te lezen en begint in 1959 als de 11-jarige Dolly verliefd wordt op de 12-jarige Bill. Wat er gebeurt als de twee elkaar in 1992 ontmoeten op een reünie laat zich raden; daar hoeft u het boek niet voor te kopen.

Uit alles blijkt dat het Clintons ex-minnaressen vooral om geldelijk gewin gaat. Alle interessante roddels kosten geld en de surfer wordt luid en duidelijk uitgelegd hoe hij met een credit card op Internet kan betalen.

Geld is ook het motief voor het proces om het recht op de domeinnaam whitehouse.com. Achter het presidentieel ogende webadres schuilt de New-Yorkse pornograaf Dan Parisi, die meelift op de populariteit van het Witte Huis op Internet. Hij is niet de enige die dat doet. Ook appelsapfabrikant National Fruit Product Company en honderden andere ondernemers hebben hun producten en diensten naar 1600 Pennsylvania Avenue genoemd en zijn onder de noemer `White House' op het Web te vinden. National Fruit Product Company ligt al tijden in de clinch met Parisi vanwege whitehouse.com. De appelsapfabrikant, die nu gebruik maakt van de veel minder sterke domeinnaam www.WhiteHouseFoods.com, beweert meer recht te hebben op de domeinnaam die maandelijks een paar honderdduizend betalende bezoekers trekt. Parisi zou de naam van het Witte Huis onteren met zijn sekssite.

Om zijn recht op de naam vast te leggen, is Parisi onlangs naar de rechter gestapt. Om de moraalridders voor te zijn heeft Parisi alvast aangekondigd dat hij in de toekomst geen seks meer wil aanbieden, maar gratis e-mail en chatboxen.

    • Marie-José Klaver