Zoon IOC-lid Kim aangeklaagd

Kim Jung Hoon, zoon van het Zuid-Koreaanse IOC-hoofdbestuurslid Kim, is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor fraude. Dat meldt vandaag de Amerikaanse krant the New York Times. De man zou met frauduleuze handelingen het Amerikaans staatsburgerschap hebben verworven. Hij loog daar ook over tegen een onderzoekscommissie. Zakenman David Simmons uit Utah verklaarde eerder dat hij Kim aan het staatsburgerschap hielp door hem een nepbaantje bij zijn telecommunicatiebedrijf te bezorgen.

Kim ontving ook 208.000 gulden salaris. Volgens the New York Times heeft het bidcomité van de Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City het geld betaald. Simmons getuigde vorige maand voor een federale rechtbank dat hij de baan had geregeld om vader Kim Un-Young te beïnvloeden. John Kim klaagde hem aan wegens deze beschuldigingen. (Reuters)