Sponsor weg door doping

Credit Suisse heeft zich teruggetrokken als hoofdsponsor van de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Romandië. Ook zal de bank de Zwitserse wielerploeg niet meer sponsoren. De geldschieter wil niet langer worden geassocieerd met de dopingschandalen in de wielersport.

In de laatste editie van de Ronde van Zwitserland - het grootste sportevenement in het land - werd bij vier renners een te hoge hematocrietwaarde vastgesteld, wat kan duiden op het gebruik van het bloeddopingmiddel EPO. Het viertal werd uit de ronde gezet. Onder hen de Oekraïner Sergei Gontsjar, die onlangs de Ronde van Nederland won.

Verschillende onderzoeken hebben volgens de bank aangetoond dat de populariteit van het wielrennen afneemt.

Credit Suisse zal zijn sponsorgelden aanwenden voor andere sporten, zoals voetbal en paardensport. De bank investeerde jaarlijks ongeveer twee miljoen gulden in de wielersport.

(Reuters)