Selectie Muziek

Belcanto Festival

Het zevende Belcanto Festival in Dordrecht biedt van 3 t/m 12 sept tal van evenementen. Voorstellingen van de opera's Gli Amori di Teolinda van Meyerbeer en Don Procopio van Bizet in het Hof (bij slecht weer Augustijnenkerk) op 3, 7 en 11 sept, 20u15. Verder: concerten, een seminar, een koorwedstrijd en pastafeesten. InL 078-6314029; kaartverkoop VVV 078-6133250.

Gaudeamus

De Internationale Gaudeamus Muziekweek 1999, waarbij jonge componisten hun werk presenteren, vindt plaats van 6 t/m 12 sept in De IJsbreker, Felix Meritis, Paradiso, BIM-huis, Stedelijk Museum en Beurs van Berlage in Amsterdam. Inl www.gaudeamus.nl of 020-6947258.

Zeeland Nazomer

De Zeeland Nazomer Festivals bieden t/m 26 sept tal van muzikale evenementen. In Hulst gaat t/m 12 sept het nieuwe muziektheaterstuk De Republiek der Negatie, een eigentijdse versie van Van den Vos Reynaarde. Muziek Monumentaal gaat t/m 12 sept op verschillende manieren op zoek naar Homerus, die volgens sommigen een Keltische bard zou zijn geweest, terwijl Troje in Engeland lag en Odysseus zou zijn beland op Schouwen-Duiveland. Festivalbrochure en kaartverkoop: 0118-659659.

Pianotalent

De Young Pianist Foundation presenteert zich 6 sept 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw met optredens van vier jonge pianisten uit Rusland, Italië, de VS en Nederland, afgesloten met een optreden van Lazar Berman.

Muze in Zuid

Het jaarlijkse HotelCanto-openluchtconcert met een gevarieerd porgramma van opera, liedkunst, musical en amusementsmuziek, vindt 5 sept 16u30 plaats op de Amsterdamse Apollolaan, als afsluiting van een tweedaags cultureel en culinair feest in het Apollokwartier tussen Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat.

Murray Perahia

De pianist Murray Perahia speelt 6 sept 20u in Musis Sacrum in Arnhem een Bachprogramma: vier koralen in de versie van Busoni en de Goldbergvariaties.

Latin Dance Beats Festivals

Gedurende drie dagen treden telkens drie bands met op en daarnaast nog DJ's. Tijdens de `Salsa & Brazilian Explosion' op vrijdag 3 sept zijn Geraldo Rosales y son Sonora, Jimmy Bosch y su Orquesta, Proyecta Brasil en de DJ's Gringo en Papa Chacha te horen. Onder de titel 'Jazz Bop, Club 802 Latin & Dance & Jazz & More' treden zaterdag 4 sept French Kiss, Snowboy & his Latin Section en de New Cool Collective Big Band op, alsmede de DJ's Tin Tin en Graham B. Zondag 5 sept is het `Cuba Tradicionál' met het European Danzón Orchestra, La Vieja Trova Santiaguera (14u30) en 's avonds Jovenes Clasicos del Son en DJ Con Sabor. 2-4 sept Paradiso Amsterdam. Inl Oye Listen Magazine 020-6160774 of oye.listen@worldonline.nl.

Yuri Honing Trio

Saxofonist Yuri Honing presenteert samen met bassist Tony Overwater en drummer Joost Lijbaart de nieuwe cd 'Sequel'. 4 sept BIMhuis Amsterdam.