Geen stappen tegen Spar van der Hoek

De eigenhandige toevoeging van de `h' in de naam van de Middelburgse burgemeester L. Spar van der Hoek is voor minister Peper (Binnenlandse Zaken) vooralsnog geen reden om stappen te ondernemen. Dat heeft de woordvoerder van Peper meegedeeld.

De burgemeester van Middelburg staat officieel bij de burgerlijke stand ingeschreven als L.H.B. Spar van der Hoek, maar hij ondertekent alle officiële stukken en documenten met een `h' in zijn naam. Hij heeft zijn naam nooit officieel laten wijzigen.

Minister Peper heeft afgelopen juli aan de Zeeuwse commissaris van de koningin, W.T. van Gelder, gevraagd een onderzoek in te stellen naar de juridische gevolgen van de naamsverandering van de burgemeester. Op basis van een vertrouwelijk onderzoek van het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, dat ook de belangen van de gemeente Middelburg behartigt, heeft Van Gelder een ambtsbericht aan Peper gestuurd. De minister, die niet op de inhoud van het rapport wil reageren, laat weten na het bericht van Van Gelder ,,vooralsnog geen aanleiding te zien'' om maatregelen te nemen. Spar van der Hoek is zelf van mening dat de `h' tot zijn naam behoort, omdat ,,rond de eeuwwisseling bij de inschrijving in de gemeente Smallingerland de `h' is weggevallen''.