Frankrijk blokkeert Brits vlees

Frankrijk blijft Brits rundvlees tegenhouden ondanks het besluit van de Europese Unie om het drie jaar durende embargo op te heffen. Net als Duitsland blijkt ook Frankrijk nog twijfels te hebben over het vlees. Het embargo werd ingesteld nadat de zogeheten `gekke-koeienziekte' zich in Groot-Brittannië had geopenbaard.

Volgens een publicatie in de krant Le Monde is deze week een commissie van deskundigen ingesteld die de regering moet adviseren. Pas aan het eind van de maand zal dit gezelschap met een advies aan de regering komen. De commissie zou eerst interne Britse rapporten onder ogen willen zien die nooit in Brussel zouden zijn aangekomen. Zonder deze rapporten kunnen de risico's van het Britse vlees niet worden geschat, aldus de Franse krant. Ook de Duitse autoriteiten wachten nog minstens tot het eind van deze maand voordat het Britse vlees wordt toegelaten. (AP)