Constantijn Huygens Prijs voor W. J. Otten

De Constantijn Huygens Prijs gaat dit jaar naar Willem Jan Otten. De 48-jarige schrijver, essayist en dichter is de jongste winnaar ooit. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn hele oeuvre van gedichten, essays en romans.

Aan de prijs is een geldbedrag van 20.000 gulden verbonden. De Constantijn Huygens Prijs en de Jan Campert Prijs worden jaarlijks toegekend door de Jan Campertstichting. De laatstgenoemde prijs gaat dit jaar naar Peter van Lier, voor zijn gedichtenbundel Gegroet o.... Van Lier debuteerde in 1995 met Miniem gebaar.

Gijs IJlander krijgt de F. Bordewijk Prijs voor zijn roman Twee harten op een schotel. De Nienke van Hichtum Prijs gaat naar Eva Gerlach. Zij schreef het jeugdboek Hee meneer Eland.

De G.H. 's-Gravesande Prijs tot slot, is dit jaar voor de dichter Gwy Mandelinck. Hij ontvangt de onderscheiding voor het organiseren van de Poëziezomers in Watou. Op Otten na ontvangen alle winnaars 10.000 gulden. (ANP)