KPN fors omhoog, Brunel keldert

Het aandeel KPN stond vanmorgen in de schijnwerpers op het Damrak. Het telecom-aandeel steeg met 4,7 procent en herstelde daarmee van een koersval gisteren. Voor het overige gaf het Damrak een verdeeld beeld. De AEX-index stond rond het middaguur 1,48 punten hoger op 573,90 punten.

Na het verlies van bijna 12 punten gisteren was de beurs richtingloos. De angst voor de renteontwikkeling in de Verenigde Staten blijft op de achtergrond aanwezig. Uitspraken van de nieuwe president van de Duitse Bundesbank, Welteke, dat er geen renteverhoging ophanden is konden de ongerustheid op het Damrak niet wegnemen.

Detacheerder Brunel verlaagde vanmorgen zijn winstverwachting voor dit jaar, en werd afgestraft met een koersval van bijna 12 procent tot 18,75 euro.

Als gevolg van de renteangst stonden de financiële waarden onder druk. Aegon verloor bijna 75 eurocent op 82,05 euro. ABN Amro liet 5 eurocent liggen en ING ging 35 eurocent terug tot 51,55 euro.

Voor Ahold bestond wat koopinteresse. Het detailhandelsconcern maakt morgen halfjaarcijfers bekend. Vooruitlopend daarop schaften beleggers zich nog wat aandelen aan. Ahold steeg met 1 procent tot 34,25 euro. Ook ijlt het positieve effect van de Franse supermarktfusie tussen Carrefour en Promodès nog steeds na. Onder de Midkapfondsen nam supermarktconcern Laurus, met een stijging van 3 procent op 21,90 euro, het voortouw. Koninklijke Olie kon 0,8 procent vooruit op 58,65 euro, op basis van de sterke olieprijs van 21 dollar per vat.