Hoffman en Voskamp luiden leegloop TVM in

De Nederlandse wielrenners Bart Voskamp en Tristan Hoffman moeten op zoek naar een nieuwe werkgever. Manager Cees Priem van TVM heeft de twee veteranen gisteren bedankt voor bewezen diensten. Sprinter Jeroen Blijlevens en Steven de Jongh gaan de Nederlandse wielerformatie waarschijnlijk ook verlaten. Zij dreigen met een rechtszaak als de ploegleiding hun aangekondigde vertrek blijft tegenwerken. Servais Knaven is de enige oudgediende die zijn contract bij TVM heeft verlengd.

Het viertal Voskamp, Hoffman, Blijlevens en Knaven vormt al een jaar of vijf de vaste kern bij TVM. Samen met De Jongh waren zij dit seizoen ontevreden over de sfeer in de ploeg. De vriendenclub van weleer raakte vorig jaar tijdens de Ronde van Frankrijk verstrikt in een dopingaffaire die nog steeds niet is opgelost. TVM mocht dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. Volgens de meeste coureurs had Priem een startverbod kunnen en moeten voorkomen.

Voskamp en Hoffman staan al een tijdje in de belangstelling van buitenlandse werkgevers. Toch zijn beide renners teleurgesteld in hun manager. ,,Na zeven jaar trouwe dienst had ik een andere houding van Priem verwacht'', reageerde Voskamp gisteren. ,,Ik kreeg een veel te lage aanbieding die ik onmogelijk kon accepteren. Jammer, want de ploeg dreigt nu uit elkaar te vallen.''

Hoffman had al eerder laten doorschemeren dat hij uitgekeken is op TVM. ,,Dit komt voor mij niet als een verrassing'', luidde zijn reactie gisteren.

Blijlevens en De Jongh voeren deze week enkele gesprekken met Priem. Blijlevens schermt met een miljoenencontract van enkele grote ploegen uit Spanje en Italië. Hij wil zijn doorlopende contract met TVM ontbinden, maar vindt voorlopig geen gehoor bij zijn manager. Blijlevens is eventueel bereid een rechtszaak aan te spannen tegen zijn huidige werkgever.

Zijn ploeggenoot De Jongh staat in de belangstelling van Rabobank, de andere Nederlandse formatie in het profwielrennen. Priem wil de knecht niet laten gaan omdat TVM vorig seizoen een optie in zijn aflopende contract zou hebben aangetekend. Volgens De Jongh betreft het een eenzijdige optie die niet rechtsgeldig is.