Ahold verkoopt vleeswaren

Supermarktconcern Ahold heeft zijn vleeswarenbedrijven Meester (Wijhe) en Nistria (Moergestel) verkocht aan het Amerikaanse concern Sara Lee. De 750 werknemers kunnen bij de twee bedrijven blijven werken, aldus een bekendmaking van Sara Lee en Ahold gisteren.

De twee bedrijven die ondergebracht worden in de Europese vleesdivisie van Sara Lee, voorzien Ahold ook de komende vijf jaar van vlees. Ahold wilde de fabrieken kwijt, omdat het concern zich concentreert op de supermarktketens. Bij Meester in Wijhe werken 700 mensen, die per jaar 22.000 ton vlees produceren. Bij Nistria werken 50 mensen. Nistria levert speciale vleeswaren (vleesvervangers, dieetvlees). Sara Lee uit Chicago behaalt een omzet van 42 miljard dollar. De Europese vleesdivisie van Sara Lee is gevestigd in Hoofddorp. In Nederland behoort worstmaker Stegeman bij de divisie. (ANP)