Wethouder Woudrichem gearresteerd

Wethouder G. de Vente (GPV/RPF) van Onderwijs van de Brabantse gemeente Woudrichem is gisterenavond in zijn woning in Uitwijk gearresteerd op verdenking van ontucht.

Dit heeft persofficier van justitie in Breda M. Corte vanochtend bevestigd.

Justitie verdenkt de 40-jarige De Vente ervan ontucht te hebben gepleegd met een leerlinge van groep acht van de protestants-christelijke basisschool Oranje-Nassau in het Brabantse dorp Veen, waar hij leraar is. Hij zou de ontucht in 1992 gepleegd hebben.

De Vente is nog steeds als leraar in dienst van de school, maar sinds april is hij met ziekteverlof. Volgens B. Duijster, secretaris van het schoolbestuur, had het ziekteverlof toen nog niets met de aangifte te maken. De Vente zou ,,lichamelijke klachten'' hebben gehad.

In juni maakte het schoolbestuur in een ledenvergadering bekend dat De Vente van de ontucht verdacht werd en zeker tot het begin van het volgend schooljaar niet op school zou verschijnen. Deze informatie werd in de weken voor het begin van de zomervakantie in een brief aan de ouders gestuurd. Volgens Duijster heeft dat niet tot onrust geleid op de school.

Begin juli maakte het openbaar ministerie bekend dat tegen De Vente een gerechtelijk onderzoek loopt. Justitie wil niet zeggen of inmiddels meer aangiften tegen de wethouder zijn binnengekomen.

De Vente is sinds april vorig jaar wethouder van Onderwijs. Daarvoor was hij raadslid voor de combinatiepartij GPV/RPF. In juni heeft hij zijn gemeentelijke taken neergelegd. Burgemeester J. Worrel van Woudrichem zegt het voorval `ten diepste te betreuren', maar wil het verloop van het onderzoek afwachten alvorens mogelijke stappen tegen de wethouder te ondernemen. ,,De Vente moet ook zelf goed nadenken of hij wethouder kan blijven'', aldus Worrel.

Oppositiepartij PvdA in Woudrichem wil evenmin een oordeel vellen. ,,Wij wachten het onderzoek af'', aldus raadslid J. Kant.