PRINCE

Eindelijk weer eens een cd waar gewoon `Prince' op het hoesje staat. Platenmaatschappij Warner heeft een cd samengesteld met nummers van vóór de tijd dat hij zich TAFKAP, of `The Artist' ging noemen en zich van de platenmaatschappij liet scheiden. The Vault.. Old friends 4 sale heet de cd met tien songs, opgenomen tussen 1985-1994 en volgens het hoesje oorspronkelijk uitsluitend bedoeld `voor privé-gebruik'.

Het is opmerkelijk om de nummers uit die tijd te horen. Want dat waren Prince's glorie-jaren, de periode dat hij Around The World in a Day, Parade en Sign o' the Times opnam - avontuurlijke platen met gewaagde instrumentaties. Maar in de privé-sfeer had hij blijkbaar meer behoefte aan iets gezelligs, aan een cocktail-piano bijvoorbeeld. De liedjes hebben een volledig andere sfeer en ritmiek dan we van Prince uit die jaren kennen. Er zijn jazzy gitaarsolo's en grootse shownummers compleet met violen en een knerpende trompet. Prince is hier geen hitsige funkmeester maar een crooner die soms boven de trompetten uitkreunt en verzuipt in opgeklopte glamour. Prince mag dan in alle gedaanten een indrukwekkende stem houden, The Vault.. is toch vooral een ontnuchterende plaat.

Prince: The Vault.. (Warner 9362-47522)

    • Hester Carvalho