Politie maakt einde aan ontvoering meisje

Een arrestatieteam van de politie heeft gisteravond in Den Oever een einde gemaakt aan de ontvoering van een 8-jarig meisje. Zes personen zijn aangehouden.

Enkele uren eerder werd het meisje door haar vader en twee andere mannen meegenomen uit het huis van zijn moeder in Alkmaar. Het meisje logeerde daar. De ouders zijn gescheiden, de moeder heeft de voogdij. Over het precieze motief van de vader was de politie vanmorgen nog niets bekend.

Twee mannen droegen bij de ontvoering pistolen. Toen het signalement van de auto van de vader was doorgegeven, is hij op de A7 enige tijd door de politie geobserveerd, nadat hij bij een tankstation een versnapering voor het kind had gekocht. Na enige tijd wist hij evenwel te ontkomen. In Den Oever signaleerde de politie de vader weer. Daar gingen de mannen met het kind een woning binnen. De politie hield het pand enige uren onder observatie en probeerde via telefonisch contact de ontvoering te beëindigen. ,,Want er waren vlootdagen in Den Oever'', aldus een woordvoerder. ,,Een arrestatieteam is een risico als er duizenden mensen op straat zijn.''

Tegen de avond verbrak de vader het contact en wilde hij met zijn dochter vertrekken. De vader en zijn twee metgezellen zijn bij het naar buiten treden door het arrestatieteam overmeesterd. Het meisje is direct naar het politiebureau gebracht.

In de woning zijn nog drie mensen aangehouden. Met de twee mannen die de vader vergezelden zitten zij nog vast op verdenking van illegaal wapenbezit. De vader is aangehouden wegens het vermoedelijk onttrekken aan het ouderlijk gezag van het kind. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Het meisje is teruggebracht naar haar grootmoeder.