Ontslagen bij Kvaerner

De Brits-Noorse constructiefirma Kvaerner heeft vanochtend aangekondigd wereldwijd 3.000 mensen te ontslaan, onder wie een onbekend deel in het Verenigd Koninkrijk, waar de groep 6.000 mensen in dienst heeft. Eerder dit jaar wilde Kvaerner zijn werf in de Schotse stad Glasgow sluiten, waardoor 1.200 ontslagen zouden vallen. Een overname van de werf door de Britse defensiereus GEC Marconi voorkwam dat.

Het concern boekte in het eerste halfjaar een verlies voor belasting van 4,81 miljard kroon (1,27 miljard gulden), tegen een winst voor belasting van 266 miljoen kroon over dezelfde periode een jaar eerder. Dankzij recente saneringen was het tweede kwartaal van dit jaar echter weer winstgevend (46 miljoen kroon voor belasting), aldus Kvaerner. In het tweede kwartaal van vorig jaar was dat nog een verlies voor belasting van 4,89 miljard kroon.