Meer werk in Frankrijk

De werkloosheid in Frankrijk is met 11,2 procent in juli op het laagste punt in de afgelopen zes jaar beland. Dat heeft minster Martin Aubry van Werkgelegenheid gisteren bekendgemaakt. Zij schrijft de daling toe aan het werkgelegenheidsbeleid van de regering. De neergaande lijn is in haar ogen nu een trend geworden. In juli zaten 2.907.000 Fransen zonder betaalde baan, zo blijkt uit de jongste cijfers, berekend aan de hand de richtlijnen van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO. Dat komt neer op een verbetering van 0,9 procent ten opzichte van juni.

De eigen cijfers van het Franse ministerie laten evenwel een grote daling en minder werklozen zien. Daarin meegenomen is de dispensatie die het departement heeft verleend aan ouderen van 55 tot 57,5 jaar. Zij zijn niet meer verplicht op zoek te gaan naar werk. (ANP)