Weer doden bij terreur Algerije

Een 70-jarige man en drie van zijn kinderen zijn afgelopen weekeinde in Algerije gedood bij een aanval door moslimextremisten. Negen leden uit hetzelfde gezin raakten gewond. Dat hebben Algerijnse kranten vanochtend gemeld. Het gezin werd in de nacht van zaterdag op zondag overvallen in zijn woning in Aissaoua, een dorpje in de buurt van Tablat, ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Algiers. Volgens de Algerijnse dagbladen waren de overvallers bewapend met geweren en messen.

Gisteren raakte in Algerije een tiental mensen gewond bij een bomexplosie in Tergulal, in de buurt van Aflou, 400 kilometer ten zuiden van Algiers. De bom explodeerde toen een auto voorbij reed.

Zaterdag al werd de burgemeester van de stad Boudouaou, 35 kilometer ten oosten van Algiers, gewond toen drie mannen, bewapend met kalasjnikovs, hem beschoten.

De daders van de terreurdaden worden gezocht in kringen van de gewapende islamitische groep GIA, de groepering van moslimextremisten die zich blijft verzetten tegen het vredesbestand dat de Algerijnse regering eerder dit jaar heet gesloten.

Volgens recente berichten voeren regeringstroepen op dit moment een grote operatie uit in de bergen van Zbarbar tegen de extremistische groepering GSPC. (AFP)