Voorheen South Park School

Wat moet je als je school South Park heet en iedereen die naam alleen nog associeert met grappen over geweld, drugs, seks, poep & pies en racisme door acht-jarige tekenfilmkinderen die na de Britse televisie sinds gisteren ook furore maken op het bioscoopscherm in een film voor 15-jaar en ouder?

Voor dominee Alan Mayer was het antwoord simpel. South Park Infant School in Reigate, de school even ten zuiden van Londen waarvan hij voorzitter is, wordt omgedoopt in The Orchards.

De tekenfilm South Park, op het Britse tv-kanaal Channel 4 te zien als de meeste van Mayers vijf- tot zevenjarige leerlingen al in bed zullen liggen, heeft ,,alleen zijdelings een rol gespeeld'', zei hij. Maar nu de filmversie – South Park; bigger, longer & uncut – met 399 vloeken, 128 potentieel aanstootgevende gebaren en 221 scènes het land verovert, wou Mayer graag gebruik maken van het recht op naamsverandering dat de nieuwe Onderwijswet hem geeft.

`The Orchards' is gekozen om de kinderen ,,liefde voor de omgeving en het milieu'' bij te brengen, aldus Mayer. Laat de South Park-makers het maar niet horen. Of wel. Matt Stone en Trey Parker zouden geen moeite hebben de gepijnigde dominee een rol te geven, tussen Stan, Kyle, Cartman en de altijd in een oranje capuchon verstopte Kenny. `Liefde voor de omgeving' is precies een thema waarvan de ballonhoofdige rotventjes in drie minuten scatologisch gehakt maken.