Vieri maakt drie treffers bij debuut voor Inter

Christian Vieri, de duurste voetballer aller tijden, heeft op de eerste speeldag van de Italiaanse competitie de critici voorlopig de mond gesnoerd. De linksbenige aanvaller maakte alle doelpunten voor zijn nieuwe club Internazionale in de thuiswedstrijd tegen Verona (3-0). Vieri werd deze zomer voor bijna honderd miljoen gulden van Lazio Roma overgenomen. Vieri maakte overigens geen hattrick, want hij scoorde in beide speelhelften.

Juventus kwam met doelman Van der Sar en middenvelder Davids voor eigen publiek niet voorbij Reggina (2-2). Titelhouder AC Milan kwam bij Lecce tweemaal op voorsprong door treffers van de Liberiaan Weah en de Rus Sjevtsjenko. Milan verspeelde de overwinning door tegentreffers van Savino en Lucarelli (2-2). Fiorentina boekte een 1-0 zege op Bari. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Chiesa.

Titelhouder Barcelona heeft ook zijn tweede duel in de Spaanse voetbalcompetitie winnend afgesloten. De ploeg van trainer Van Gaal was mede dankzij een treffer van Cocu met 2-1 te sterk voor Racing Santander. Aartsrivaal Real Madrid versloeg Numancia met 4-1. Beide topclubs delen de koppositie met Vallecano, dat met 2-1 won van Mallorca.

Valencia, tegenstander van PSV in de Champions League, ging met 3-2 onderuit bij Espanyol en blijft hekkensluiter in de Primera Division. Atlético Madrid, de club van Hasselbaink, verloor met 4-1 van Real Sociedad.

In de Engelse Premier League boekte Liverpool een 2-0 zege op Arsenal. Fowler bracht de Reds in de achtste minuut met een afstandsschot op voorsprong. De Tsjech Berger besliste het duel op Anfield Road in de tweede helft. Doelman Westerveld van Liverpool stopte in blessuretijd een strafschop van de Kroaat Suker. Arsenal heeft al acht jaar niet meer gewonnen van Liverpool, dat in dezelfde periode in de competitie telkens achter de Londense club eindigde.

Aston Villa blijft dankzij een zege op Middlesbrough aan kop in de Premier League, samen met Manchester United dat niet in actie kwam. Chelsea bezet de derde plaats. De club van doelman De Goey zag bij stadgenoot Wimbledon drie doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. De Roemeen Petrescu maakte tien minuten voor tijd een zuiver doelpunt (0-1).

De Duitse kampioen Bayern München heeft in de derde speelronde van de Bundesliga zijn eerste overwinning behaald. De 1-0 zege op debutant en buurman SpVgg Unterhaching was niet overtuigend. De 18-jarige Paraguayaan Cruz maakte het enige doelpunt in de Beierse streekderby. HSV en Leverkusen delen de koppositie met Eintracht Frankfurt. Borussia Dortmund, spelend tegen Feyenoord in de Champions League, won met 1-0 bij Ulm.