Van Hooijdonk bezorgt Vitesse snel eerherstel

Zes dagen na de afstraffing tegen PSV heeft Vitesse zich hersteld met een ruime overwinning tegen MVV. In het Gelredome, waar het dak was geopend, behaalde de Arnhemse club een 6-2 zege op hekensluiter MVV. Trainer Neumann kreeg dit keer positieve reacties van het publiek, dat hem vorige week nog op een striemend fluitconcert tracteerde. Van Hooijdonk scoorde drie keer en bracht zijn totaal op vijf treffers in drie duels.

Opvallendste speler bij Vitesse was Van den Brom, die na lang blessureleed de rol van reserve kreeg toegemeten. De 32-jarige middenvelder mocht zelfs naar een andere werkgever uitkijken. Tegen MVV werd de veteraan opgetromeld om het zelfvertouwen van de jonge selectie op te vijzelen. Van den Brom scoorde in de tweede helft met een bekeken schot. Sikora en Van Hintum waren de andere doelpuntenmakers voor Vitesse. Voor MVV scoorden Kociski en Caers. De Limburgse club heeft na drie verloren duels al zestien tegentreffers moeten incasseren.

PSV kwam met de schrik vrij tegen Fortuna Sittard. Invaller Bruggink hielp de thuisclub in blessuretijd aan de derde seizoenszege (2-1). Hij schoot de bal na een voorzet van Van Nistelrooy hard en hoog in de touwen. Daarmee kreeg Fortuna niet wat de club op grond van de veldverhoudingen verdiende. Paciorek zorgde in de eerste helft voor de verrassende openingstreffer. Een paar minuten later bracht Nilis de stand weer in evenwicht. In de tweede helft kreeg PSV het loon van de werklust.

Verdediger Ooijer heeft zaterdagavond zijn linkerenkel gebroken. De international raakte geblesseerd na een botsing met de Fortunees Krijgsman. Ooijer ging meteen onder het mes in het ziekenhuis van Geldrop. Het kniegewricht werd vastgezet met platen en schroeven. Het herstel van Ooijer duurt naar verwachting vier maanden. Met het oog op de wedstrijden in de Champiuons League gaat trainer Gerets snel op zoek naar een rechtsback. Hij kan ook niet beschikken over Van der Weerden, die een knieblessure heeft.

Willem II behaalde op eigen veld een moeizame overwinning op streekgenoot FC Den Bosch (2-1). De Tilburgse club profiteerde van de rode kaart van Hobbelen. Verdediger Victoria was tien minuten voor het eindsignaal matchwinner in het uitverkochte stadion. In de eerste helft kreeg Willem II een strafschop cadeau nadat de Rus Sjoekov licht was geraakt door doelman Aerts. Arts benutte de penalty. In de tweede helft maakte arbiter Van Hulten zijn fout goed door FC Den Bosch ook een strafschop te geven. Van der Laan veroorzaakte en benutte een penalty.

AZ en FC Utrecht zijn na twee duels – de onderlinge wedstrijd werd vorige week uitgesteld – nog zonder puntenverlies. AZ won in Waalwijk met 2-1 van RKC. FC Utrecht behaalde voor de tweede keer een minimale thuiszege. Na de 1-0 tegen NEC won de club van trainer Wotte gisteren met 1-0 van FC Twente. Roda JC herstelde zich van een zwakke seizoenstart. In Kerkrade leed NEC een 4-3 gfbrvnederlaag.